לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשון הרע/אתר מידרג

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
יש אתר הנקרא מידרג, ובו אפשר לקבל חוות דעת על בעלי מקצוע מלקוחות שהתשמשו בשירותיהם. כל לקוח פוטנציאל חייב להשאיר את מספר הטלפון שלו באתר ורק אז הוא מקבל גישה אל מספרי הטלפון של המקצוענים שבאתר. אנשי אתר מידרג מתקשרים אישית אל כל לקוח ושואלים איך היה השירות, המחיר, העמידה בזמנים… הלקוח חייב לדרג את כל השאלות האלו וגם לתת רושם כללי. בעל המקצוע משלם עמלה לאתר מתוך שכרו. חשוב לציין שכל בעלי המקצוע שבאתר נמצאים שם מרצונם החופשי ומודעים לאופן פעילותו.
המיזם ממש מועיל ועל ידו אפשר להגיע לאנשים מקצועיים, טובים, ישרים ונחמדים מה שנמנע בדרך כלל כאשר לא מכירים בעל מקצוע ספציפי ונצרכים.
האם יש בעיה של לשון הרע, מצד אחד אנשי המקצוע מסכימים אבל מצד שני דירוג הוא חוויה אישית סובייקטיבית.

תודה רבה, יישר כח

תשובה:

אפשר להשתתף שכן על דעת זה הם שם ויש להם בזה רווח, כמו המידע הוא בכלל "לשון הרעלתועלת" שמותר, בתנאי שלא תתן סתם תחושות סובייקטיביות! הסמפטיה האישית שלך אליו היא לא הענין, רק האם ראית רצינות לתת מענה, האם הביצוע מקצועי וכו'.

שבת שלום.