קנס תעבורה בגין אי תיקוף בתחבורה ציבורית

שאלה:

שלום,
יש לי כרטיס חופשי שנתי סטודנט, לפני שבוע עליתי על אוטובוס אגד, ועלה מבקר ושכחתי לתקף את הרב קו שלי , וקיבלתי קנס ע"ס 100 שח , בעיקרון נסיעה זו משולמת כבר לחברה מראש, האם יש לחברה זכות לתת לי קנס ,שלמעשה כבר שילמתי עבור הנסיעה הזו . לחברה יש תקנון שמבקש מהנוסעים לתקף גם אם הם בעלי מנויים . האם אני חייב לשלם להם מבחינת ההלכה ?

תשובה:

שלום וברכה,

יש זכות לפקחים של החברה או פקחים מטעם משרד התחבורה לקנוס נוסעים שלא מתקפים את הכרטיס למרות שהנסיעה שולמה, מאחר והותנה מראש שהזכות נסיעות בתנאי שיקפו בכל נסיעה, ונוסע שלא יתקף יקבל קנס, והנוסע שעולה לאוטובוס מסכים לכל התנאים.

בנוסף, יש הפסד לחברה כאשר לא מתקפים בכל נסיעה. הנהג מקבל זכום זעיר בעד כל תיקוף.

בהצלחה.