קבלת שבת עתידית

שאלה:

שלום,
אני נערה,
ורציתי לשאול אם בערך חצי שעה לפני שבת אני אומרת שבלי נדר אני מקבלת שבת 10 דקות יותר מוקדם, ובעשר דקות לפני שבת אני לא אומרת שום דבר, זה נקרא שקבלתי?
תודה רבה

תשובה:

לא. זו הצהרת כוונות מה את חושבת לעשות, אבל לקבל שבת צריך בפועל בזמן שאת אכן רוצה לקבל, הרי בכלל אמרת בלי נדר, כלומר סייגת את הקבלה ולא התחייבת…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני התחייבתי לקבל שבת מוקדם עם קבוצה של 40 לזיווג הגון ל40 בחורות, ולא ידעתי שזה לא נקרא שקבלתי. (לפעמים כן אמרתי עשר דקות לפני)
    האם בגללי הסגולה לא שווה?
    האם אני צריכה להודיע ע"כ?
    מה לעשות?