אישות וזרע לבטלה

שאלה:

בס"ד
זוג נשוי עם ילדים שמקיים אישות במזמינים המותרים שלא לצורך פריה ורביה אלה להנאה בלבד מדוע גם ביחסים אלו אין לגבר לסיים מחוץ לנרתיק האישה הרי אם לא לצורך פריה אז מה הבדל? מדוע התורה כל כך מקפידה שלא יסיים במקום אחר?
מה השכר למי שמקפיד לשמור בנושא זה הן לגבר הן לאישה?

לשמש בחדר סגור ודיסקרטי בוודאי מובן אבל מדוע יש צריך חדר עם חושך ?

תשובה:

שלום רב,

אין שום קשר בין הדברים. איסור הוצאת זרע לבטלה אינו קשור לפריה ורביה. ראה שו"ע אבה"ע סי' גב סעי' א' שם כתוב שאין איסור להתחתן עם זקנה למרות שלא יהיו ילדים ממנה. מה הסיבה לאיסור איני יודע כשם שאינו יודע מדוע אסור לאכול נבלה. איני יודע את טעמם של המצוות, כל שאני יודע זה שאנו מחוייבים לשמור על תריג מצוות, ומשתדל ללמוד ולהבין אותם אבל לא את הסיבה מדוע הן נכתבו. יש נידון בראשונים האם בכלל מותר לדון בטעמי המצוות, ובכל מקרה גם אלה שגם דורשים את טעמי המצוות, לעולם לא נדע את מה העומק של כל סיבה בכל מצווה.

השכר למי שמקפיד על קיום הזהירות בזה ודאי תלוי במידת הקושי. וכפי שאמרו חז"ל "לפום צערא אגרא – בהתאם לקושי כך הוא השכר.

לשאלתך, אכן יש איסור לשמש באור גם כאשר החדר סגור, אא"כ האור בוקע ממקום אחר ואינו ישיר או שיש מחיצה אחרי האור.