תנור דו תאי

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
קנינו תנור דו תאי בנוי של חברת תקה לפני מס' שנים, אמרו שיש אישור של הרב הלפרין (בעל חנות חרדי אמר לנו ), האם יש בעיה הלכתית בשימוש בדו תאי? ואם יש בעיה להשתמש בו זמנית ב 2 תאים יחד (חלבי ובשרי)? ומה לעשות אם השתמשנו עד כה בשניהם יחד הרבה פעמים? תודה

תשובה:

אם יש אישור של הרב הלפרין זה אומר שמדובר בשתי יחידות נפרדות שאין ביניהן מעבר של אדים וכדומה, בדרך כלל בתנורים עם הכשר אין אפשרות להפעלה שח שניהם יחד בו זמנית. כדאי להתקשר למכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין, תמצאו אותם באתר שלהם, ותשאלו על הדגם הספציפי הזה האם הוא אכן תחת פיקוחם.

בהצלחה