שמירת הברית

שאלה:

היי כבוד הרב כבר יותר משבועיים לא הוצתי זרע לבטלה חלמתי חלום מיני אני כל הזמן חושב על זה עד שהוצאתי זרע לבטלה היום יש משהו כדי לכפר את זה משהו לקרוא להביא צדקה משהו? ואיך אני יכול להפסיק לחשוב על זה?

תשובה:

הדרך הכי נכונה להתגבר על זה זה פשוט לא לעסוק בזה, שמור על העינים, ותמנע מכל גירוי שיכול לגרום לזה, יש לישון על הצד ולא לחכך שם בלילה, וזהו. מה שקורה מתוך שינה בטעות קרה. לא לעסוק בזה רק ללמוד תורה ולקיים מצוות בשמחה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. " ואיך אני יכול להפסיק לחשוב על זה? "
    קטונתי, אבל האמת היא שהתשובה בראש השאלה שלך.
    אמרת " יותר משבועיים לא הוצתי זרע לבטלה "
    זו הסיבה שאתה חולם מה שאתה חולם כיון שרק לפני קצת יותר משבועיים נפלת בברית, זה עדיין ממש טרי ולכן אתה סובל מהרהורים בלי הפסקה.
    אל תשכח מה שהגמרא אומרת "משביעו רעב, מרעיבו שבע" צריך לשמור על הברית חודשים כדי שלאט לאט ההרהורים יצאו מהראש, וזה קשה מאוד מאוד וזה מסירות נפש גדולה בפרט בדור הזה.
    אם תעשה באמת מה שהרב ייעץ לך אבל במסירות נפש אמיתית בלי לוותר לעצמך אין ספק שתצא מיזה ותצליח.