קדושת ארץ ישראל

שאלה:

היי כבוד הרב, ראיתי בגוגל את חוק איסור גידול חזירים בשל קדושה ארץ ישראל, ראיתי שישנם הטוענים שארץ ישראל אינה קדושה, ולכן החוק איננו תקף – שלכן לפי רמב"ם – הקדושה של הארץ היא בקשר של התקיפות של הכיבוש והחזקה- כלומר הקדושה היא במעשים לא בארץ עצמה, לכן לדעתם מותר לגדל חזירים על ארץ ישראל. אז השאלה שלי האם יש קדושה או ייחודיות באדמת ארץ ישראל? ואם כן למה?

תשובה:

לא הבנתי מה הדעה שהבאת כביכול קדושת הארץ בטלה, הרי אנחנו יודעים מאין ספור הלכות שזה לא כך, לענין תרומות ומעשרות נאמרה קדושה ראשונה קידשה לשעתה אבל קדושה שניה של ימי עזרא קידשה לשעתה ולעתיד לבוא ואינה בטלה לעולם. לענין איסור יציאה מארץ ישראל לחו"ל הכרעה כדברי הכפתור ופרח שקדושתה כבר מימי האבות וכו' וכו'. אינני יודע למה כוונתך.