שאלה:
ביתי הניחה פיצה חמה חלבית על אחורי תבנית בשרית .כלומר הפכה את התבנית כדי לחתוך הפיצה .מה דין התבנית ומה דין הפיצה
תודה
תשובה:
שלום וברכה
אם שתי התבניות היו יבשות בגבן ונקיות, מגע יבש בין כלים לא מעביר בליעות. במידה והיתה ביניהן רטיבות, יש לעשות ליבון קל, אני מניח שהבשרית אינה בת יומה, יש לנקות היטב, ולהמתין 24 שעות, ולהכניס לתנור נקי ריק על חומו המירבי חצי שעה ארבעים דק'.
הפיצה הונחה ישירות על אחורי התבנית הבשרית ללא חציצת מגש אחר . התבנית הבשרית הייתה יבשה נקיה ולא בת יומה .
פיצה כשרה והתבנית טעונה הכשרה כנ"ל.
השאר תגובה