אמונת חכמים

שאלה:

שלום,
מה זה אמונת חכמים? להאמין לחכם, לצדיק?
צאיך להאמין לה' לא לאנשים
כי אם כן א למה כשמתפללים על קבר של צדיק לא מתפללים לצדיק עצמו אלא לה' שבזכות הצדיק יעשה כך וכך?

תשובה:

בודאי שהאמונה היא רק בה' ולא בשום אדם, הרעיון של אמונת חכמים, הוא שהרי התורה בפסוק לא תסור מכל אשר יגידו לך ימין ושמאל, מלמדת אותנו שהרצון העליון הוא שאדם לא יסמוך על הבנתו ברצון ה', אלא תמיד ישמע לחכמי דורו שיסבירו לו את הרצון העליון וינחו אותו בדרך הישרה כפי רצון התורה.