קידוש – שינוי מקום מחדר לחדר

שאלה:

שלום הרב. במקרה שאני לא התחלתי סעודה מיד (ולא תוך ארבע דקות) אחרי קידוש לא באשמתי אלא בגלל אונס ולפני שהתחלתי סעודה יצאתי לכמה רגעים לחדר אחר. האם אני צריך לעשות קידוש עוד הפעם?
וכמה זמן נחשב הפסק מוחלט בין קידוש לאכילה?

תשובה:

שלום וברכה

שינוי מקום באותה הדירה לא נחשב ואפשר ליטול ידים ולאכול.

נכון הדבר שהיו כמה גדולי עולם שנהגו להחמיר בזה, ראה ארחות רבינו חלק א עמ' קיד הנהגת החזון איש ובעל הקהילות יעקב שהביאו קערה עם ספל לשולחן עבורם, ובתהילה לדוד סי' רעג סעי' א דן להחמיר בזה, זה אגב חומרא נכונה לא רק מצד דיני קידוש, אלא גם מצד דיני הפסק בין נטילת ידים לברכה, אבל כחומרא בעלמא ואינו חיוב מדינא.