כרם רבעי בשביעית

שאלה:

מה הדין בפירות של כרם רבעי בשנת שביעית ? האם טעונים חילול? האם דינם כהפקר סתם שלא צריכים?

תשובה:

שלום רב

פירות ערלה או נטע רבעי בשביעית דינם כמו בכל השנים, ולכן במקרה האמור הם חייבים פדיון.

מקורות:

ז"ל הרמב"ם הלכות מעשר שני ונטע רבעי פרק ט הלכה ז:

מי שהיה לו נטע רבעי בשנת השמטה שיד הכל שוה צריך לציינו בקוזזות אדמה כדי שיכירו בו, ולא יאכלו ממנו עד שיפדו, ואם היה בתוך שני ערלה מציינין אותו בחרסים כדי שיפרשו ממנו, שאם ציינו בקוזזות אדמה שמא יתפררו, שאיסור ערלה חמור הוא שהיא אסורה בהנייה, והצנועין היו מניחין את המעות בשנת שמטה ואומרין כל הנלקט מפירות רבעי אלו מחולל על המעות האלו שהרי אי אפשר לפדותו במחובר כמו שביארנו.