שוכר – המסכן את המשכיר

שאלה:

שוכר בתקופת קרונה העובר על חוקי המדינה ועושה אירועים, לטענת מומחים זה מסכן גם את המשכיר ולא רק דיני ממונות אלא את מעמדו ויושרו של המשכיר כלפי השלטונות – מה כח של המשכיר לחייב את השוכר לנהוג לפי כל כללי זהירות המחוייבים בחוק. תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

איני יודע מה כוונתך שמסכן את המשכיר. אם באמת יש סכנה על המשכיר שעורכים במושכר אירועים חגיגיים שלא כחוק, ודאי שהמשכיר יכול לעכב עליו שלא יזיק אותו ולא יסכן אותו במעשיו. אם אין בכך סכנה למשכיר לא סכנת גוף ולא קנס ממוני, אין סיבה שיוכל המשכיר לעכב על השוכר. המשכיר לא יכול לחייב את השוכר לנהוג במושכר לפי כללי בטיחות אם אין שום צד סכנה על המשכיר. וכלומר באופן שהשילטון אכן יודע שאת האירועים עורך המשכיר על דעת עצמו כגון שזה דבר ידוע שהמקום מושכר ואין שייכות לבעלים שמשכיר את המקום לבין השור שמקיים את האירועים הללו, וכן כללי הבטיחות הנל אינם פוגעים בעצם המקום וגורמים נזק עצמי למשכיר, אלא יש כאן רק חשש שאכן הוא יענש אבל העונש יושת על השוכר, אם כך אין קשר למשכיר, ומה שהוא יכול לחשוש שיצא עליו שם רע וכדו דברים שהם רק חשש אבל אין בהם נזק ממשי, לכאורה אין המשכיר יכול לכפות מכוחו את השוכר כל עוד הוא איננו ניזוק.

בהצלחה.