קדיש אחרי עלינו

שאלה:

ערב טוב לגבי קדיש שאשכנזים עושים אחר עלינו לשבח במנחה האם נוהגים לאומרו גם עם אמרו קדיש אחר למנצח לפני עלינו לשבח(למשל אם התפלל עם ספרדי) תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן עירבוב מנהגים, אם המניןם הוא אשכנזי לא אומרים למנצח ואם הוא ספרדי לא אומרים קדיש… במקרה שאין שם מנהג, סתם החזן היה ספרדי ואמר למנצח עםן קדיש, נראה שבני אשכנז יגידו קדיש אחרי עלינו כמנהגם, כפי המנהג שאחרי אמירת פסוקים אומרים קדיש.