מתנות שמחולקות במחלקה בבית חולים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
יש לי ילד במשפחה המורחבת שחולה כליות ועושה דיאליזות,המחלקה מאד עשירה ונותנת הרבה מתנות יוקרתיות מתורמים .השאלה היא כזאת אם האמא של הילד לוקחת מתנות ונותנת לילדים שלי האם מדובר בגזל ???

תשובה:

שלום וברכה,

את האמא לוקחת מעצמה מתנות, מסתבר שהמתנות עבור החולה או עבור משפחה מצומצמת ולא מעבר. אבל אם הם נותנים לאמא מתנות זכותה לעשות בכך מה שרוצה.

אם האמא לוקחת מעצמה כדאי לשאול את הנהלת המחלקה בדבר המתנות ואז תוכל לדעת בבירור האם מותר לך לקבל מתנות.

בהצלחה.