להעתיק במבחנים

שאלה:

אני תלמ' סמינר בכיתה ה', יש לי עומס לימודי בעקבות ההתמחות בה בחרתי ליהיות, ויש לנו עוד המון מבחנים במקצועות קודש המקשים עלינו עד מאד, כמובן שלא הלימוד עצמו בשיעורים ,אלא החזרה והלמידה למבחן.
המורות דורשות לא להעתיק במבחנים שלהן, ועוד מוסיפות שזו גניבת דעת וכו'.
האם בכל זאת מותר להעתיק במבחנים, בעקבות העומס הלמודי ,(שוודאי עושה אני את כל השתדלותי גם במגמה בכדי שאוכל בעז"ד לפרנס בעל אברך)?
אציין שוב, שהשיעורים האלו מעניינים ביותר, ובשיעורים כל כלי רק בהם, וכמובן שחשובים עד מאד לחיים.
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

העתקה במבחנים יש בכך משום איסור גנבת דעת – כלפי המורה שבטוחה שהתלמידה יודעת מעצמה את החומר. ואין להעתיק במבחנים.

בהצלחה.