הורדת סרטים

שאלה:

יש אנשים שמשלמים לאתר שמכיל אלפי סרטים. (נטפליקס) . מי שמשלם יכול להוריד כמה שהוא רוצה ללא הגבלה . יש כאלה שמורידים אלפי סרטים משם, ולאחר מכן מפיצים באינטרנט בחינם. האם מותר להנות מכך?
האם יש הבדל בין יהודים לגויים?
ועוד, אם יש סרטים שנטפילקס חוסמת בישראל, ואין דרך כשרה להשיגם, האם יהיה מותר לראות ע"י אותם שמפרסמים את הסרטים בחינם?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להשתמש בשרות שהם מציעים ללא תשלום, ולכן אחרים שהורידו אסור להם לפרסם בחינם כיון שמשתמשים שלא כתנאי השימוש. אולם אם מדובר באתר של גויים דינו כשואל שלא מדעת בגוי שאפשר להקל כשיטות שאין איסור בגוי.

גם אם אין דרך לרכוש בארץ ישראל אסור לצפות באתרים שמפרסמים בחינם.

למותר לציין שיש לצפות אך ורק בסרטים כשרים וצנועים כדת משה וישראל. צפייה בסרטים לא כשרים הרי זה מהאיסורים החמורים ביותר.

בהצלחה.