תשלום תווך בלקוח שפנה למתווך

שאלה:

שלום וברכה
אדם שראה בית מסויים שמעוניין לשוכרו, ופנה אלי שאתווך לו את הבית הזה, מאחר ואני מיודד עם בעל הבית ואדע לסדר את ההסכם ביניהם.
האם מגיע לי דמי תווך בשלימות, או שמכיוון שההצעה הגיע מהשוכר לא מגיע לי דמי תווך?

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שפנה אליך שתתווך לו חייב הלקוח לשלם דמי תיווך, ובמקרה כזה החיוב הוא יותר מאשר דמי תיווך רגילים, מאחר והלקוח פנה למתווך בכך משום שכירות פועלים, ואם מעכב את התשלום עובר באיסורי תורה של בל תלין וביומו תתן שכרו.

בהצלחה.