קנית מוצר וקבלתי משלוח חינם בטעות

שאלה:

לרב שלום
קניתי כמה פריטים מחנות באינטרנט(בבעלות חרדית) בעלות של 100₪ ומכיון שהמשלוח עולה 30₪ ומשלוח חינם זה מקניה של 300 ומעלה העדפתי לקבל ללא משלוח אלא לקחת מאחד הסניפים.
התקשרתי לחנות לשינוי בקניה והוא בישר לי שיכול להיות שעוד היום זה יגיע לחנות כדי שאוכל לקחת אך למחרת בבוקר המשלוח הגיע לבית שלי עם שליח.
מה אני צריך לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אם ביקשת להגיע לחנות לקבל את המוצר והם שלחו לביתך אין עליך חובת תשלומם על המשלוח, למרות שיש לך הנאה המשלוח.

בהצלחה.

מקורות:

יש דין שאם עשה פעולה ששווה ממון עבור חברו והחבר נהנה מהפעולה חייב המקבל לשלם עבור הפעולה מדין 'נהנה'. בדין נהנה יש דינים שונים מתי וכמה חייב לשלם. וכתב בערוך השלחן סימן שעה סעיף יב שאם המקבל מחה בחברו ואמר לו שלא יעשה עבורו את הפעולה לא יכול לדרוש תשלום של נהנה. ולקוח שקונה מוצר והתנה שרוצה שהוא יגיע לחנות לקחת את המוצר ולא הזמין משלוח, דינו שווה למיחה שלא יעשו עבורו את הפעולה ולכן אין חובה לשלם על כך גם אם בפועל יש לו הנאה.