קיום ברית מילה בזמנה

שאלה:

האם מותר לדחות ברית מילה ליום ראשון מאחר והברית יצא בשבת והרב שצריך להיות סנדק לא יכול להגיע הרב בעצמו אישור לעשות ברית ביום ראשון. ייתכן?

תשובה:

בכלל לא יתכן! בברית מילה מעבר לעצם המצוה למול, יש לנו מצות עשה נוספת של "ביום השמיני ימון בשר ערלתו", ומצוה זו מפסידים אם דוחים ליום ראשון, ולכן המילה דוחה שבת אף שאסור לעשות חבורה בשבת, כי המצוה הזו דוחה אותה! חלילה לבטל מצוה יקרה וחביבה זו, קיומה חשוב לאין ערוך יותר מזהות הסנדק.

מזל טוב ורוב נחת.