חמץ שעבר עליו הפסח והתקבל במתנה

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

השכן מביא לילדים ממתקים ומדי פעם יש חמץ שעבר עליו הפסח לפי קוד הייצור.

1. אנו לא יודעים מהיכן רכש, אם מיהודי או גוי ויש לנו בעיר הרבה רשתות מזון של גויים.

2. במידה ורכש מיהודי אנחנו לא יודעים האם עשו שם מכירת חמץ.

3. במידה וההערכה שלי צודקת המוצר נרכש ברשת אלאדין שם עושים מכירת חמץ.

4. אנחנו לא סומכים על מכירת חמץ חוץ מקמח שלכבוד שבת קודש אין לנו תמיד ברירה.

האם לזרוק פשוט את החטיפים לפח? כבר זרקנו הרבה ב"ה… או שיש מקום להקל לתת לילדים קטנים? מה גם שזה הרוב שוקולד (כיףכיף).

השכן מבוגר וכו'…

תשובה:

שלום וברכה

אם אתם לא סומכים על המכירה מותר לכם לזרוק, אבל אפשר סמוך על המכירה, בפרט בשביל הילדים אין צורך להחמיר בענין זה. באופן כללי אני לא בטוח על איכות מוצרים שיוצרו לפני פסח…

ערב מבורך.