חיזוק הישוב בארץ

שאלה:

שלום לרב, האם יש זכות/מצווה כלשהי לגור במקום מסויים בארץ, מבחינת יישוב וחיזוק ארץ ישראל. כוונתי אם לדוגמא אני גר בירושלים ועכשיו אני יעבור לגור בירוחם ואני בעל אמצאים כלכלים ואני בא לחזק כביכול את הנגב הרחוק, האם יש בזה מצווה/שכר כלשהו

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט! ידועים דברי החתם סופר בדרשותיו שאמר, שכשם שנטיעת עץ בארץ ישראל או בנין בית יש בו מצות ישוב ארץ ישראל, כך גם פתיחת מכולת במקום שאין כזו, או פתיחת סנדלריה במקום שיש צורך, מהווה חיזוק לישוב במקום ויש בזה מצות ישוב ארץ ישראל. אין גבול למצוות שניתן לקיים לפי דבריו, אם כל בעל חנות וכדומה רק יכוון לכך, שהוא עושה מכירת סוף עונה לשם חיזוק הישוב בארץ ועוד, נוכל לאסוף הרבה מצוות…