חובת תיקון הגג בבית משותף

שאלה:

אנחנו גרים בבניין חדש רק כ5 שנים. הדייר בקומה אחרונה סובל מרטיבות ובעל מקצוע אמר שזה בגלל שיש סדק בקיר החיצוני שמשם חודר מי גשמים. הקבלן שלכאורה אחראי על זה, מתנער מן העניין. אנחנו רוצים לסדר את הדבר בעצמנו. מי צריך לשלם עבור התיקון. הדייר שסובל או אולי ועד הבית כי הנזק הוא על הקיר החיצוני של הבניין.

תשובה:

שלום וברכה,

בבניין חדש לא ניתן לחייב את הדיירים מאחר והחובה מוטלת על הקבלן. אולם אם הקבלן מתחמק והדיירים מעוניינים לשלם לבדם, כל הדיירים חייבים לשלם בשווה – גם הדיירים מקומות תחתונות שלא מפריע להם הנזילות. והסיבה לדבר, כיון שהגג הוא רכוש משותף מוטל על כל בעלי השותפות לדאוג שהנכס שלהם יהיה תקין ולא יזיק את אחד השכנים.

בהצלחה.