חברת גבייה ששילמה עבורי ולא גובה את חובי

שאלה:

שלום-

אני גרה בטקסס ומנסה לתקן לגבי חוב שיש לי מהעברץ הרב של הקהילה כאן ביקש שאפנה אליכם:
בשנת 2008 שכרתי דירה לטווח קצר אבל עזבתי את הדירה בלי להודיע לבעליהם. פניתי אליו עכשיו ונאמר לי שאני חייבת לו מאז $1680.23
אבל החוב עבר לחברת גבייה שקנתה את החוב מהבעלים הקודם של החוב (בעל הדירה). כלומר, כביכול אני חייבת את הכסף עכשיו למישהו אחר.

מה עליי לעשות? לשלם? אם כן, למי לשלם?

מאחר שעברו יותר מעשר שנים מאז, אני אפילו לא בטוחה שאם אני אתקשר לחברת גבייה, יהיה להם את השם שלי.

תודה,

תשובה:

שלום וברכה,

למשכיר אין לך חובה לשלם מאחר והוא אינו דורש תשלום והוא מכר את החוב לחברת גבייה. ולחברת גבייה יש חובה לשלם, אולם אם החברת גבייה הם בבעלות של גויים [מסתבר שבמקום מגורייך הם גויים], אין חובה ליידע אותם ולשלם להם, כדין הפקעת הלוואתו בחוב שפטור.

בהצלחה.

מקורות:

המשכיר מכר את חובו לחברת גבייה והחוב נזקף מול חברת גבייה ודינו כמוכר שט"ח לחברו. ועיין בסמ"ע סימן קכח ס"ק ב שביאר את החילוק בין פורע חובו של חברו שפטור לשלם לפורע, ואילו מוכר שט"ח חייב לשלם לקונה השטר שפרע את חובו, כיון שכשקנה את החוב התכוון לקנות את החוב וכך התנה עם המלווה ולא התכוון לפרוע עבור הלווה. ולכן במקרה של חברת גבייה שפורעת את החוב היא רוכשת את החובות מהבע"ח וחייבים לשלם לחברת גבייה. אולם אם החברת גבייה הינה בבעלות של גויים דינו כהפקעת הלוואתו המבואר בריש סימן שמח שמותרת בגוי.