החלפת צינור משותף שעובר תחת בית פרטי

שאלה:

צינור מרכזי שעובר בתוך דירה התחתונה וצריך להחליפו, מי נושא בתשלום, והאם יש חילוק בין עלות הרצפות שצריך להחליף לבין עלות הצינור. אם אפשר מקורות.

תשובה:

שלום וברכה,

צינור מרכזי שמוגדר כרכוש המשותף, חל חובה על כלל הדיירים לתקן את הצינור המקולקל או להחליפו. העובדה שהצינור עובר בתוך בית פרטי לא פוטר את כלל השכנים לתקן את הרכוש המשותף.

אם הוצרכו לשבור רצפות שבתוך הבית הפרטי כדי להחליף את הצינור חייבים השכנים לשלם על שבירת הרצפות והתקנת רצפות חלופיות, שבמקרה כזה החלפת הרצפות הוא חלק מתיקוני הצינור והוצאות אלו מוטלות על וועד הבית.

בהצלחה.

מקורות:

הדברים פשוטים. וראה בקובץ הישר והטוב חלק ח עמוד כז לגבי שותפות כל השכנים בתיקון המשותף.