יולדת בשבת

שאלה:

מה דין אשה שכבר התחילה לחוש צירי לידה אך עדיין לא הגיעה לצירי לידה סדירים כך שאינה מוגדרת כחולה שיש בו סכנה איזה מלאכות מותר לעשות לצורכה כגון הדלקת אור שימוש במים חמים וכדומה ומה הדין כאשר אפשר לבצע פעולות אלו ע"י נכרי

תשובה:

שלום וברכה

אסור לבצע פעולות אלו כל זמן שאינה בכלל "יושבת על המשבר" שזה צירים סדירים, וגם על ידי גוי אין לעשות זאת כיון שהיא לא מוגדרת עדיין כחולה, אבל כל מה שנצרך מותר לעשות אפילו על ידי ישראל, כלומר, לקרוא למילדת במידה והחשש הוא שאם ימתינו לצירים סדירים זה כבר יהיה מסוכן, וכן לחבר אותה למוניטור, ראה כל זה בס' תורת היולדת פרק כט.

בשורות טובות ותמיד שמחות.