ברכה אחרונה

שאלה:

ב״ה
שלום.
אם אכלתי שני מאכלים כשהאחד מצריך ממני ברכה אחרונה מעין שלוש והשני בורא נפשות, האם אני יכול לברך ברכה אחרונה על אחד מהם ולהמשיך לאכול מהשני ורק לאחר זמן לברך גם עליו?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהם שתי ברכות שונות זה אפשרי.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לא מדוייק בכלל…
    ראה שו”ת יביע אומר חלק סי’ יז שקיבץ את שיטות הפוסקים שסברו שאדם יכול לצאת ידי חובה בברכת מעין שלוש בדיעבד גם על פירות וירקות בגלצ שאומר על תנובת השדה, ועל פי זה הובא שם מהדברי מלכיאל להעדיף להקדים את הבורא נפשות לברכה מעין שלוש, ומכל מקום מסקנתו שאם לא כיון בפירוש לפטור גם את הפירות והירקות, לא נפטר בברכה זו כיון שאינה ראויה, ולכן גם אם הקדים מעין שלוש לבורא נפשות מברך בורא נפשות.

  2. אכן יש מחלוקת גדולה סביב הנושא, והרבה פוסקים חלקו על הגר"ע, אבל סתימת דברי הגר"ע שאם ברך על המחיה אפילו בלי כוונה לפתור הירקות – אסור לו לברך נפשות.

  3. אכן רבים לא הבינו כמו כבודו, ואכן יש הבנות אחרות בפסק הרב עובדיה בפשט דבריו, אבל לפחות מידי ספק לא יצאנו ולמה להיכנס בספק ברכות