לקחת כסף ממעביד שלא משלם משכורת

שאלה:

שלום וברכה. בעל העסק אינו משלם משכורת המגיעה לפועל. ולפועל יש גישה לממון של החברה. האם מותר לו לגנוב משם על חשבון משכורת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש חיוב ברור שהמעביד לא משלם מותר לעובד לתפוס ממנו כסף עבור החוב שאינו משלם. אולם יש להתייעץ תחילה עם אדם אחר כדי לדעת בבירור שאכן יש חוב למעביד.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן ד מבואר שעביד איניש דינא לנפשיה ולכן אם יש חוב ברור שיכול להוכיחו בבית דין יכול לעשות דין לעצמו ולחטוף את שווי החוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יוצא שאם המעביד סיכם עם הפועל לגבי משכורת בעל פה, ואינו משלם הדין הזה לא קיים, כי הוא לא יוכל להוכיח שום דבר בבית דין. הבנתי נכון?

  2. לא הבנתי, הלא בסמ"ע ובש"ך על דברי מרן, איתא דאם תפס בלא עדים אית ליה מיגו ושפיר עביד. וכל מה שכתב מרן שצריך שתהיה לו ראיה על החוב אינו אלא כדי להתיר הכאה או נטילה בפני עדים.

  3. גם לדעת הסמ"ע והש"ך צריך שיהיה חוב ברור אם החוב הוא ברור ורק הוא סובר שיש חוב אסור לו לעשות דין לעצמו. ולכן יש להתייעץ תחילה שידע שהחוב הוא ברור.