הדלקה במנין קורונה שבגינה הציבורית

שאלה:

בעקבות המצב אנו מתפללים בגינת המשחקים העירונית, צריך להדליק נר חנוכה כמו בבית הכנסת, (בבית חנוכיה על ספסל בגינה) ואם כן אם אפשר אחרי ערבית לכבות את הנרות (זה פחות מחצי שעה) כי להשאיר נרות על ספסל בגינה זה קצת מסוכן…

תשובה:

שלום וברכה

אין להדליק נר חנוכה במניני רחוב. בפוסקים נראה שהטעם העיקרי להדלקת בית הכנסת הוא זכר למנורה, ולכן כתב השו"ע שמדליקים בדרום משום שמנורה בדרום, וזה לא שייך ברחוב ובודאי לא במנין עראי במקום שאין לו קדושת בית הכנסת, כמו כן לדעת הלבוש הטעם הוא משום האורחים שאוכלים וישנים בבית הכנסת, וזה גם לא שייך, בפרט שכדבריכם צריך לכבותה מיד.

מקורות:

מטעם זה יש להמנע גם מהדלקה באירועים ציבוריים, מסיבות וכדומה: ראה שו”ת אז נדברו, ח”ו, סימן ע”ה, מצוות נר איש וביתו, פרק ב’ הערה מב, שו”ת מנחת יצחק ח”ו סימן ס”ה אות ג, שו”ת ציץ אליעזר ח"ט סימן ל.