פלאפון כשר

שאלה:

אני משתייכת לציבור החרדל"י (דתי לאומי תורני), ויש לי פלאפון נוקיה פשוט עם הודעות. שמעתי בקו ובעוד מקומות על עניין הפלאפון הכשר. אני בהחלט רוצה לשמוע לדעת גדו"י ואם אכן צריך לעשות זאת אחליף, אבל לפני כן רציתי לשאול 2 שאלות בעניין:
1. מה באמת הבעיה בטלפון הודעות? ומדוע בציבור החרד"לי גם לגדולי הרבנים יש כזה ולא רואים בזה כל פסול?
2. אני מקפידה על הלכות דיבור בטלפון ברחוב, ומשתדלת לדבר רק בצנעה ובשקט וכשאין ברירה (כך שמעתי מרבנית). לפעמים אני צריכה להודיע לאימי משהו וכדו' ואני ברחוב או באוטובוס, ולכן שולחת הודעה במקום לדבר וההודעות בעצם עוזרות לי לשמור על הצניעות בעניין זה. האם זה נותן לי היתר להשתמש בהודעות? (כי בלי זה אאלץ לדבר בטלפון על כל דבר קטן)

תודה רבה

תשובה:

אינני יודע מה הבעיה בהודעות אס אם אס, כנראה הבעיה היא שניתן לקלוט אינטרנט בטלפונים האלו ולא רצו שזה יהיה נגיש לנוער, בכל מקרה טוב את עושה שיש לך טלפון פשוט ולא כזה שניתן לגלוש בו לכל הביבין, ואם במקומך מקובל הנושא של ההודעות גם אצל רבנים זה בסדר. העיקר לא לקנות טלפון חכם שזה יכול להביא להרבה מכשול.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רק לציין שאלינו בניו יורק טלפונים כשרים כוללים דיבור והודעות sms ורוב הציבור, גם המדקדקים ביותר, לא רואים בזה שום פסול