הוצאת חרק מהחומוס בשבת

שאלה:

שלו' וברכה לרב,
בקופסת החומוס שהונחה על שולחן השבת, התמצתה כמות מים בערך של עד חצי כפית על פני החומוס, ועל פני מים אלו צפה איזו פיסה קטנטונת בצבע שחור ולא ניתן היה להבחין אם זה חרק קטנטן או חלקיק אוכל קטנטן.

האם מותר לשפוך מים אלו עם החלקיק בהסתמך על כך שהמים שהתמצו הם למעשה נחשבים אוכל וגם בנוסף שיש ספק מה זה בעצם החלקיק הזה וזה לא יהיה בו איסור בורר?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שגם הנוזל כל עוד אינו מעורב שוב בחומוס הוא פסולת, לכן יש להוציא ביחד עם מעט חומוס ולא עם הנוזל לבד.

הצטרף לדיון

תגובה 1