תביעת עכו"ם לדין

שאלה:

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה,
נשתכח ממני אם קיים מקור שכאשר יש לישראל דין עם עכו"ם יכול לתובעו במקום שירצה זכאי ר"ל ערכאות (לו יצוייר שיסכים לבוא) דין ישראל?

תשובה:

שלום וברכה,

ישראל שיש לו תביעה נגד גוי חייב לתובעו בבית דין ישראל כמבואר במדרש תנחומא ריש פרשת שופטים.

בית הדין יזכו את הישראל אם לפי חוקיהם או לפי חוקי התורה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכבוד הרב יש לי שאלה על התדובתך:

    זה מדובר בארץ ישראל, בזמן שהבית (וגם כשיש ממשלה דתי) או אפילו היום בממשלה שיש?
    ולאפוקי בחוץ להארץ, או אפילו בחו"ל?

    תודה

  2. לכבוד הרב שליט"א,

    עוד שאלה, אתה כתבת וז"ל " בית הדין יזכו את הישראל אם לפי חוקיהם או לפי חוקי התורה" וזאת אומרת אם הישראל זכאי נכון? שאם לא כן קשה.

    ברכה הצלחה ושלום

  3. מזכים את הישראל תמיד או לפי דיני הטובה או לפי דיני הגויים כמבואר בגמרא ב"ק קיג ע"א. ונפסק ברמב"ם הלכות מלכים פרק י הלכה יב.

  4. ן הבדל בין א"י לחו"ל אם יש סיכוי קטן שיגיע לבית דין אסור לתובעו בערכאות, אא"כ יסרב להופיע בבית דין אזי בית דין יתנו לו היתר לערכאות.