צירוף למנין בלי ראייתם

שאלה:

אם יש לי מתחת לבנין שטח גדול וכל המתפללים עומדים בצד הבנין ואני מלפניו(מתחתיו) ואני לא רואה אותם האם אני מצטרף. (מדובר שיש גם דשא שבסופו יש גדר והוא גם מהצד וגם מקדימה (כמו ר)

תשובה:

אם את הלא רואה אותם כלל אפילו לא את חלקם, זה לא נחשב שאתה מתפלל בציבור, אבל יש לך את המעלה הפחותה יותר של תפילה בזמן שהציבור מתפללים, וכמובן אתה גם מרויח קדיש וקדושה וכו'. אם תוכל ללכת קצת שתראה לפחות את חלקם, תרויח גם תפילה בציבור ממש.

ברכה והצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' נה סעי' יג-יד, ובסי' צ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאשר רואים אלו את אלו והם עשרה, מצטרפים גם משתי רשויות [אם דרך הרבים עוברת ביניהם זה כבר דיון].
    בשעת הדחק מועיל גם לראות מי שרואה אותם, לפחות לבני אשכנז.