ברכה מעין שבע במנין קורונה

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
מנין המתקיים בחצר (חניון) בניין משותף בתפילות שבת (בשלושת החדשים האחרונים), האם אומרים ברכה מעין שבע, אומנם קוראים בתורה אולם אין ארון ומקום קבוע לתורה, ביחס לסברת הט"ז, מחד יש למנין אופי של יריד, מאידך האם שייך לומר על חצר (חניון) בנין משותף שהוא מקום מיוחד לתפילה?
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך שיהיה מיוחד בקבע לתפילה, מספיק שבאופן ארעי מתפללים שם כמה שבועות. ראה שו"ת מנחת יצחק חלק י' סימן כא ד"ה ונתראיתי. שכתב "אם כל הצבור או רובא מתפללין בבית אחר שלא בביהכ"נ מאיזה טעם, אומרים ברכה א' מעין שבע, דבזה שייך שפיר הטעם דמאחרין לבוא, והעתיקו במנח"ש (סי' ע"ו סק"כ), וכן היה כבר כמה פעמים שהוצרך הצבור – בפקודת הבד"צ שליט"א – לצאת ולמחות ברחובה של עיר, ונסגרו הבתי כנסיות ובתי מדרשות, ואמרו ברחובה של עיר ברכת מעין שבע".

אמנם הראשון לציון הגר"י יוסף יצא בפסק שאין לומר ברכה זו במניני רחוב, גם אם מתפללים שם בקביעות בתקופה זו, ולדבריו אכן יש צדק בסברתך.