ביטול תרומה לצדקה

שאלה:

שלום וברכה.
אישה תרמה בטלפון לארגון מסוים (מוכר) בהוראת קבע שמסתיימת עוד שלוש שנים. כשהראתה את החיובים לבעלה הוא התקשר לאותו ארגון וביקש קבלות כדי שיוכל לקבל החזרי מס.
הארגון אמר לו שהוא לא עובד עם קבלות והיה צריך לשאול קודם. הבעל רוצה לבטל בגלל שהוא לא רוצה לתרום למקום שמעלים מס, מבין שכנראה עובדים בלי ביקורת חיצונית ולכן חלק מהכסף הולך למקומות שהם לא המטרה, ובעיקר הוא רוצה את הקבלות להחזר.
השאלות הן: 1.האם מותר ללחוץ לבטל את התרומה העתידית?
2.אם כן האם יש חובה את אותו הסכום לתרום למקום אחר?
תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אם הבעל חושש שהכסף לא הולך למטרה האמיתית של האירגון, מותר לבטל את ההוראת קבע, אבל יש לעשות התרת נדרים, בדרך כלל לא מבטלים נדרי צדקה אלא מדוחק, אבל ניתן לומר שכאשר האשה עושה בלי להתייעץ עם הבעל, והבעל יש לו סיבה מוצדקת בעיניו לבטל, ומדובר בסך גבוה, יש כאן צידוק לעשות התרת נדרים בפני שלושה ככל התרת נדרים ואז לבטל. ככל שעושים התרה לא צריך לתרום לאירגון אחר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום. תודה על המענה המהיר.
    במקרה שהבעל לא יעשה התרה ומבחינתו 'שהכסף יינתן אבל כן למקום מסודר ושיקבל החזר מס. האם זה יותר קל ויהיה מותר?
    תודה.