תוספת שבת או טלטול הסידור

שאלה:

שלום,

בשבת אני משתדל למעט בטלטול איפה שאין הכרח, אך לא קיבלתי על עצמי כחובה.

בתפילת ערבית של מוצאי שבת עומדות בפני שתי אפשרויות:

א. להתפלל במניין שמוציא את השבת בזמן הלוחות פחות או יותר ובו יש רווח של תוספת שבת, אך הוא רחוק יותר וממילא גורם לטלטל יותר את הסידור

ב. להתפלל במניין קרוב יותר, אך זמן התפילה כחמש דקות לאחר צאת הכוכבים

איזה מהם עדיף?

תודה רבה

תשובה:

נראה לי שעדיף שתתפלל במנין המאוחר יותר, ותגיד ברוך המבדיל לפני שאתה מטלטל את הסידור, זה לא ימנע ממך לומר אתה חוננתנו. ראה שמשנה ברורה בתחילת סי' רצד.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שבוע טוב,

    מאחר וזמן ההליכה לבית הכנסת המרוחק יותר זהה לזמן שמתפללים בבית הכנסת הקרוב, אם אומר ברוך המבדיל לפני שאצא הרי שאני מוציא שבת באותו הזמן ובטלה שאלתי.

    עכ"פ אני מבין מדברי הרב שיש להעדיף את ההמנעות מטלטול על פני תוספת שבת. מה הטעם?

    תודה

  2. אז אם כך מהו הרווח במניין הרחוק? הרי אני מוציא שבת באותו הזמן

    ועדיין יוצא שהרב מעדיף להוציא שבת מוקדם על פני הטלטול, שאם לא הרב היה מעדיף את ההליכה למניין רחוק בזמנו, ללא שאוציא שבת קודם

    שמא לא הבנתי את דברי הרב

  3. יש עדיפות למנין הרחוק גם כדי שלא יבואו לחללה קודם זמן יציאתה עם תוספת שבת, לא לחינם נהגו להתפלל בזמן צאת השבת ולא קודם לכן.
    לעצם הענין זה מאוד תלוי במצב, אם יש פקפוק בעירוב זה ודאי קודם על הידור בתוספת שבת, ואם העירוב מהודר יש לעיין בזה ואין בזה הכרעה, כל אחד יעשה כהרגשת ליבו.