קטן שהזיק – לספר לניזק

שאלה:

ילד קטן בשכונה שלנו גרם לשריפה ולאחד מהשכנים נגרם נזק ממוני רב,האם אני יכול לגלות את שם הילד לניזק למרות שקטן שהזיק פטור(דיברתי עם הורי הילד על הנזק שנעשה והם לא דיברו עם הניזק בטענה שלא רוצים שבנם והם יהיו נושא השיחה בשכונה)?

תשובה:

שלום וברכה, הקטן שהזיק פטור מתשלומים. וגם על ההורים אין חויב תשלומים על מעשי קונדס של הילד. הם חייבים לחנך אותו אבל לא לשלם על נזקיו [מלבד אם הם נתנו לו דברים מסוכנים], ומאחר ואין תועלת ממונית בסיפור, אסור לך לספר לניזק מיהו הילד שהזיק.

בהצלחה.