תרומה שהתערבבה בחולין

שאלה:

שלום רב,
חבר שלי נתן לי במתנה 4-5 לימונים, ואחר כך אמר שיכול להיות שבתוכם התערבב לימון שהפרישו אותו לתרומת מעשר, מה עלי לעשות עם לימונים?

תשובה:

התרומה שנפלה והתערבבה מין במינו בטלה באחד ממאה, כלומר לימון אחד במאה לימונים כמותו, בפחות מכך – הכל אסור באכילה, אלא שהמפריש יכול להשאל על הפרשתו כמו התרת נדרים ולהפריש מחדש.

שבוע טוב.

מקורות:

ראה רמב"ם מאכלות אסורות פט"ו הל' יג, ועל כך שניתן להשאל, ראה ברמ"א יו"ד סי' שכג סעי' א, וראה ט"ז שם שחולק על הרמ"א ובש"ך בנקודות הכסף שם שמצדיק את פסק הרמ"א.