סופר סת"ם שמדבר לשון הרע

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לדעת אם אדם קנה תפילין מסופר שמקפיד על ההלכה קלה כחמורה אך מדבר לשון הרע על מספר רבנים (הוא סבור שהם פועלים שלא כשורה – בינהם: הרב זמיר כהן ועוד..)
האם התפילין שנקנו ממנו פסולים? (אם אפשר קצת פירוט כי לקנות תפילין חדשות זה לא ממש פשוט)

תודה רבה מראש.

תשובה:

זה שאדם חוטא בדבר מסויים עדיין לא הופך אותו למומר, בפרט אם הוא שוגג וסבור שהוא נוהג כדין. אין כל חשש לגבי כשרות התפילין, אף שהוא בודאי לא נוהג נכון… מי יכול להעיד על אדם שהוא לא חוטא בכלל..

בשורות טובות.