אכסנאי בחנוכה

שאלה:

אשה אלמנה אשכנזיה שאין לה בנים מגיע לחנוכה לבית של הבת שלה וחתנה עמ"נ לשהות שם מס' ימים,האם צריכה להדליק נרות חנוכה בברכה או לסמוך על כך שחתנה מדליק ומכוון גם עליה,מדובר שיש לה חדר בנפרד לישון שם

תשובה:

דינה כמו כל אכסנאי שלא מדליקים עליו בביתו, ועליה להשתתף בפרוטה בנרו של בעל הבית וכך היא תצא ידי חובה בהדלקתו.

שבוע טוב ומבורך.

מקורות:

שו"ע סי' תרעז סעי' א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה מדבר כשיש לה בני בית, כאן יש לה הרי דין של אכסנאי שאין מדליקין עליו בביתו והיא חייבת מדינא, אלא שיכולה להטפל לבעל הבית על ידי השתתפות בפרוטה.