צניעות נשים בפני נשים / להתלבש בפני ספרי קודש

שאלה:

שלום וברכה,
אני משתדלת להיות בצניעות גם כשאני ליד חברות שלי. יש נשים שאומרות שזה לא כדאי ולא בריא וכל מיני דברים… חשוב להיות בצניעות גם בין הנשים עצמן, נכון? האם יש הלכה ממש בעניין זה , מה הגדרים ממש? מה הצניעות שצריכה להיות ליד ספרי קודש?
תודה רבה לרב המשיב!!(אגב, מי הרבנים המשיבים?)

תשובה:

שלום וברכה

חשוב להיות בצניעות גם כשאדם נמצא בינו לבין עצמו, וכלשון השולחן ערוך בסימן ב': אל יאמר הנני בחדרי חדרים מי רואני, כי הקב"ה מלוא כל הארץ כבודו. כלומר הנושא של המניעות אינו רק ביחס לאנשים אחרים שזה ודאי נכון, אלא הוא גם משהו אוביקטיבי. כמובן מול אנשים אחרים זה מקבל משנה חשיבות.

אין לעמוד ערום ממש מול כתבי קודש, כמבואר במשנה ברורה סי’ מה ס”ק ה, על פי דברי הרמב”ם בהל’ יסודי התורה פ”ו הל’ ו, אולם החלפת חולצה וכיוצא בזה מותרת. ואפילו באשה, או כשהיא מניקה, שלא אמרו טפח באשה ערווה אלא לגבי איש הרואה אותה שעלול לבוא על ידי כך לידי הרהור, אבל לגבי עצמה לא נחשב הדבר כערווה, כמבואר בסי’ עד סעי’ ד – ה.

שבת שלום.