מעשרות- מתנה במקום כסף

שאלה:

מדי חודש אני נותנת מעשרות להורים שלי,
רציתי לשאול אם מותר לי החודש לקנות להם משהו שהם רצו לקנות מכספי מעשרות, או שצריך להביא להם את הכסף עצמו.
תודה רבה ושבת שלום.

תשובה:

אפשר לקנות את אותו חפץ שהם נזקקים לו. יצויין שמעשרות ניתנים לעניים, כלומר זה מצויין לתת להורים, אבל רק אם הם נזקקים לכך, בגלל חתונות הילדים או בכלל, אנשים שמסודרים בפרנסה וחיים סביר ואין חובות לוחצים, אין מקום לתת להם את המעשרות.

שבת שלום.