כמה זה ארבעים סאה?

שאלה:

שלום וברכה, ראיתי בשו״ע שיש אופן לעשות מקווה ע״י כלי והיינו שעושים לו חור כדי לפוסלו ואז לקובעו בארץ, לצורך העניין יש לי בבית סיר גדול ואני רוצה למלא אותו במי גשמים כיצד באמת אני עושה אותו מקווה הלכה למעשה? ועוד איך אני יודע אם אכן יש בו 40 סאה? אגב שמתי לב שמקווה הכלים שבשכונתי הוא ממש קטן ואין אפשרות שגוף אדם יכנס כולו לתוכו אז איך באמת יש בו 40 סאה אם טכני אדם לא יכול לטבול בו מחמת קוטנו?

תשובה:

אין סיכוי שהסיר שלך הוא ארבעים סאה, מדובר ב333 ליטרים! מה שאתה רואה במקווה כלים זה רשת כל שהיא שמחוברת בהשקה מלאה למקוה של ארבים סאה, זה נעשה כדי שאם יפול כלי יוכלו להרים…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש הרבה מאוד דינים ביצירת מקווה, תלוי כיצד הם נאספים לשם ואם לא נעשים שאובים בדרך על פי הלכה, לן אין לסמוך על כך רק אם מביאים למקום רב מומחה למקוואות שיתן את הכללים ויבדוק שהכל נעשה כהלכה.