השלמת התפילה

שאלה:

בס״ד
שלום.
אם אני מתפלל במניין ונצטרכתי לצאת באמצע אחרי שהתפללתי שמונה עשרה ואמרתי רק עלינו לשבח ישר אחרי ויצאתי. אני צריך/ יכול להשלים את כל מה שבין שמונה עשרה לעלינו לשבח לאחר שיצאתי?
והאם מותר לצאת באמצע חזרת השצ?

תשובה:

צריך להשלים תחנון [ללא נפילת אפים חוץ לבית הכנסת] ושאר חלקי התפילה שאחר כך. מותר לצאת באמצע חזרת הש"ץ ככל שיש חשש בל תשקצו, או אם קמת מאוחר ואתה מאחר לעבודה באופן שגורם לך נזק כספי ניכר וכדומה. אבל ככל שאפשר להדחק ולהשאר, אין להפסיד קדושה ברכת כהנים קדיש, לכתחילה גם אסור להסיר את התפילין לפני הקדיש שלאחר ובא לציון.

שבת שלום