לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אפיית פרווה בתנור חלבי לאוכלו עם בשר

שאלה:

בטעות אפיתי תפוחי אדמה בתנור בשרי ואני רוצה לאכול את התפוחי האדמה לצד עוף, מה הדין האם מותר לאכול אותם ביחד או בנפרד לאכול?

תשובה:

אני מבין שכוונתך שאפית אותם בתנור חלבי? ובכן כך: אם התנור היה נקי [לא מצוי כל כך] והוא לא בן יומו, מותר לאכול אותם עם עוף. אם הוא נקי ובן יומו, למנהג בני ספרד מותר לאכול עם העוף ולבני אשכנז יש להמנע מכך. אם התנור אינו נקי ויש בו שיירי חלב, אסור לאכול עם העוף.

שבת שלום.