הנאה ממלאכה שנעשתה בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
ידוע שאם הודלק אור על ידי יהודי בשבת , והמשיך לדלוק עד מוצאי שבת , מותר ליהודי אחר ששומר שבת להנות מהאור החל ממוצאי שבת .
מה הדין לגבי תמונות ווידאו שצולמות בשבת על ידי יהודי ? לאחר זמן מה במוצאי שבת מותר לראות אותם או שזה ממש איסור הלכתי ?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר במשהו שניתן היה לצלם אותו גם לאחר השבת, כמו צילמים משפחתיים וכדומה, מותר ליהנות מזה לאחר השבת, אבל כאשר מדובר במשהו שלא ניתן לצלם בזמן אחר, כמו משחק כדורגל שמתבצע דוקא בשבת, או ליקוי ירח שקורה בליל שבת וכדומה, אין לצפות בזה לאחר השבת. כך הורה הגרי"ש אלישיב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב שלום וברכה
    אם בושל חמין ביום כיפור, ומדי שנה אמא שתחיה מבשלת עבור הבית חמין בכיפור – מותר ליהנות מיד במוצאי שבת? ואם לא מבשלת מדי שנה, אלא מדי כמה שנים?

    תודה רבה כבוד הרב

  2. אין לאכול עד שעובר הזמן שהיה יכול להתבשל במוצאי שבת, ומי שנמנע מלאכול בכלל תבוא עליו ברכה, לפחות ביום כיפור להחמיר לאסור כדעת הסוברים שאסור לעולם לכל מי שנעשה בשבילו.