הכשרת כלי על ידי ליבון קל

שאלה:

רציתי להכשיר מכסה מתכת בשרי שנגע בחלבי במצב רותח. היה לי הכי נוח לעשות זאת על ידי הכנסתו לתנור חם וחימומו על אש גבוהה.

א. התנור עצמו הוא תנור טורבו גדול ומשמש לבשרי ולפרווה. האם אחרי הכשרה כזו, גם התנור הופך לפרווה?
ב. כשהוצאתי את המכסה, לאחר החימום, ראיתי שנדבקו לו פירורים בכמה מקומות. כרגע הם שרופים וממש דבוקים אליו. הם מכסים כמה מילימטרים. האם המכסה כבר פרווה או שאני צריכה להכשיר שוב?

תשובה:

שלום וברכה

יצויין שלכתחילה כשיש אפשרות בהגעלה אנחנו מעדיפים את זה, כי לא כזה ברור אופן הליבון הקל על ידי חימום בתנור, אף שלהלכה זה מועיל.

כדי שזה יועיל, יש לנקות היטב את התנור מכל ליכלוך, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ואז להפעילו על חומו המירבי. באופן זה גם התנור בחזקת פרווה.

פירורים שרופים לא מפריעים בליבון.