הגעלת צלחת מיקרוגל

שאלה:

השתמשתי במיקרוגל שלי לבשרי ללא מכסה, ואני רוצה להשתמש בו גם לפרוה, ולבשרי וחלבי העטופים וסגורים היטב. האם צריך להגעיל את הצלחת? ואם כן- האם ניתן להגעיל את הצלחת בכלי שני? (לא מצאתי בבית סיר מספיק גדול)

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהאוכל לא מונח ישר על הצלחת אלא בתוך כלי אין בעיה להשתמש לפרווה, לחלבי אנחנו ממליצים בכל פה לא להשתמש ואסביר: נכון הדבר שבאופן עקרוני אם זה עטוף הרמטית לגמרי בשתי עטיפות סגורות היטב זה מותר, אבל טכנית זה מועד לכשלונות, כי טבע החום לנפח את העטיפה והיא נפתחת, וכאשר היא נפתחת המיקורגל והאוכל יעשו טרף, והכשרת מיקרוגל היא אפשרית אבל היא לכתחילה, היא בנויה על חידוש מיוחד של הגעלה באדים, לכן כדי שלא להגיע לצורך הזה וכדי שלא להסתבך ראוי בבית יראי ה' שהמיקורגל ישמש רק לבשרי ופרווה, ולא לחלבי, או להיפך כמובן.

שבת שלום.