מעשרות על פירות שקיבלתי מחבר

שאלה:

שלום וברכה.
מישהו בעבודה מביא כל יום-יומיים כמה פירות ממינים שונים שקטף אותם מהעץ. הוא לא דתי ומסתבר שלא מפריש תו"מ.
במקרה שאני רוצה לאוכל מהם האם צריך להפריש בכל יום מחדש עם מטבע וכו' או שיש פתרונות אחרים?
תודה.

תשובה:

בודאי צריך להפריש כל יום, אבל אתה גם צריך לדעת שאין בזה בעיה של ערלה… אני הייתי נמנע מלאכול דבר שאני לא יכול במאה אחוז לפקח על כשרותו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה!
    השאלה נשאלה ע"י מישהו אחר אז אם בכל אופן ירצהה האם אין אופן להפריש מראש על מה שיובא למשל לשבוע הקרוב וכד'?