טיפול על סבתא קשישה ומימון

שאלה:

שלום. אני ובעלי מטפלים בסבתא שלי כבר כמה שנים. עד לא מזמן היא הייתה גרה כמה רחובות לידי, ואנו טיפלנו לה בכל העניינים, הבאנו מטפלת וכד'. אבל כעת בגלל הדרדרות במצבה, היא עברה לגור ביחידת דיור שלנו (שיכולנו להשכיר) ולידינו, וצריכים להשקיע בה יותר זמן, גם מפני שקשה למצוא מטפלת כעת. בעלי חושב שכל ההכנסות שלה (פנסיה ורנטה) אנו יכולים לקחת, כי משלמים על הכל בשבילה: אוכל חשמל שכירות טלפון ניקיון, אנו גם מטפלים בה טיפולים שוטפים(מבשלים, מלבישים, מחליפים וכד'). האם בעלי צודק? או שאני צריכה לחשב כל מה שאנו שילמנו מכספינו בשבילה, ורק אז לקחת את הסכומים?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לכם לגבות תשלום של שכירות דירה וכל ההוצאות שאתם מוציאים עבורה, ובנוסף לגבות גם הוצאות טיפול וטרחה שאתם מטפלים בסבתא. אבל אסור לגבות סכום מוגזם, ולכן אם כל ההכנסות שלה הם הרבה יותר גבוהות מתשלום של הוצאות וטיפול יש לגבות רק מה שמגיע לכם – שכר מטפלת + שכירות והוצאות.

בהצלחה.