כבוש כמבושל בגלידה קפואה

שאלה:

שלום,
קופסת גלידה חלבית שאנחנו רוצים להמשיך ולהשתמש בה ככלי אחסון לאוכל – האם אפשר גם לפרווה/בשרי חם? כי הגלידה קרה וממילא לא משפיעה על הקופסה. האם נכון?

תשובה:

לא מדוייק, לכתחילה יש לחשוש שהיא חלבית, אף שבדיעבד אם תשימי שם משהו בשרי לא נאסור את המאכל.

מקורות:

הנושא שיש לדון כאן הוא מצד "כבוש כמבושל" אם הוא שייך גם בנוזל קפוא או רק בנוזל ממש, ולמעשה מתשובת הרא"ש כלל כ סי' א נראה להקל, וכן למד בדבריו בשו"ת מנחת יעקב סי' יד ובחוות דעת סי' קה חידושים ס"ק א וביד יהודה שם. אמנם בפרי מגדים שם ס"ק א הביא בשם אליה זוטא שצידד להחמיר בזה למעט מקום שיש הפסד מרובה, ומכל מקום כיון שהוא דעת יחיד והכל מדובר כאן כבר באינו בן יומו בדיעבד שיש שם מאכל בשרי יקר, אין צורך להחמיר. וע"ע שו"ת יבקש תורה ח"ט סי' נ. וכ"כ למעשה בשו"ת שבט הקהתי ח"ג סי' רכ אות ד.

הצטרף לדיון

תגובה 1